Patria de origine este Franta. Provine din rate salbatice care au fost ameliorate la sfarsitul secolului XIX. . Pe urma aceata rasa de rate a cazut in uitare pana la sfarsitul secolului XX cand a devenit interesanta. Exista in Franta o renumita reteta traditionala gastronomica "Conard a la Rouennaise", preparata cu carne din rata de Rouen. Penajul ratoiului este minunat, pestrit si seamana cu al ratelor salbatice. Este o rata grea, aproape masiva, care poate depasi 5 kg. Carnea este deosebit de frageda, suculenta si gustoasa. Ratele de crescatorie depun circa 80 de oua pe sezon. Ratele de Rouen sunt putin pretentioase.
multumesc pt aprecieri insa nu am de vanzare am comandat 100 de inele deci tr sa am un efectiv de 100 de rate in primavara da voi avea de vanzare si boboci si oua la preturi fara concurenta cand spun fara concurenta asa va fi ca sa poti vinde ieftin tr sa ai un efectiv mai marisor care sa produca spre ex acum daca ati vrea sa cumparati 50 de oua pt incubat in cate zile credeti ca vil strang unii ? nu mai vb de preturile mari circa 10 lei un oua cand poti sai vinzi cu 4-5 lei buc de oua stranse intro zi nu in 2 saptamani sau chiar 3 saptamani
Sa va traiasca!
Va vor umple curtea de boboci.
Cumparati si 2-3 lesesti pe care sa le folositi pt. clocit. Veti vedea ce bune closti si mame sunt pt. bobocii de Rouen.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.