Patria de origine este Franta. Provine din rate salbatice care au fost ameliorate la sfarsitul secolului XIX. . Pe urma aceata rasa de rate a cazut in uitare pana la sfarsitul secolului XX cand a devenit interesanta. Exista in Franta o renumita reteta traditionala gastronomica "Conard a la Rouennaise", preparata cu carne din rata de Rouen. Penajul ratoiului este minunat, pestrit si seamana cu al ratelor salbatice. Este o rata grea, aproape masiva, care poate depasi 5 kg. Carnea este deosebit de frageda, suculenta si gustoasa. Ratele de crescatorie depun circa 80 de oua pe sezon. Ratele de Rouen sunt putin pretentioase.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.